Kai (links) en Flip (rechts).
Kai (links) en Flip (rechts). Foto: aangeleverd

Leerlingen Jac. P. Thijsse College winnen ‘Raspberry Pi’-competitie

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Vol trots laten Kai Deumers (5v) en Flip van Marle (5h) hun winnende product in de categorie “Meest haalbaar” zien waarmee ze de hoofdprijs gewonnen hebben in de Raspberry Pi competitie van PA Consulting. Hiermee winnen ze een bedrag van € 500,- voor de school.

Toen informaticadocent Jack Tempel begin van dit schooljaar vroeg wie er interesse had om mee te doen aan de competitie om op basis van de minicomputer ‘Raspberry Pi’ een toepassing te verzinnen om corona te bestrijden reageerden Kai en Flip, beiden informaticaleerlingen, direct enthousiast. Van de wedstrijdorganisatie ontvingen ze een Raspberry Pi en gingen ze direct aan de slag. 

Hun ontwerp, dat met een 3D-printer werd gemaakt, registreert middels de QR-code of de drukknop hoeveel klanten er gelijktijdig in een winkel aanwezig zijn en bij verlaten wordt dit ook weer geregistreerd. De twee boxjes koppelen automatisch met elkaar en zijn dus plug-en-play. In een database wordt realtime het aantal bezoekers anoniem bijgehouden en uitgelezen. Lampjes op de box geven aan of er een klant de winkel binnen kan gaan of niet. 

De jury, bestaande uit o.a. vertegenwoordigers van NS, ProRail, Rabobank, gemeente Amsterdam met functies als “chief technology officer” en directeur “innovatie en technologische vernieuwingen”, was van mening dat Flip en Kai een mooie toepassing bedacht hadden, meer dan alleen technologie en programmeren. Ook na de pandemie kan hun product gebruikt worden voor crowdcontrol van bijvoorbeeld parken en evenementen. Dat alles maakte dat ze de prijs verdienden.

Lees ook: Leerlingen Jac. P. Thijsse College naar finale ‘Raspberry Pi’-competitie

Afbeelding
Ga mee op ontdekkingstocht op het strand van Castricum 19 uur geleden
Judith Hollenberg en Hein Dil vertellen over de lokale geschiedenis tijdens een ommetje vanuit het Museumgemaal 1879 in Akersloot
Oer-IJ ommetje Akersloot 30 apr, 10:00
Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 28 apr, 11:52
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47