Afbeelding
Foto: aangeleverd

Nu ook zwaaifietsroute door Heiloo en Castricum

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Nu steeds meer mensen thuis zitten en werken en ook thuis sporten, is er steeds minder sociaal contact.

Het Steunpunt Eenzaamheid heeft samen met de lokale Welzijnsorganisaties en het Jongerenwerk in oktober het project ‘Zwaaien voor een glimlach’ gelanceerd. Door middel van heel veel gekleurde zwaaihandjes in verschillende vormen door de BUCH-gemeentes heen, moeten mensen gestimuleerd worden elkaar te groeten. Er bestaan al wandelroutes en daar komt nu een Zwaaifietsroute van ongeveer 30 kilometer door de gemeente Heiloo en Castricum bij.

De Zwaairoutes zijn mogelijk gemaakt door het Lokaal sportakkoord. Dit is een samenwerking tussen verschillende sportaanbieders, de Gemeente, Buurtsportcoaches en andere betrokkenen op het gebied van sport en bewegen. De Zwaairoute is te downloaden op www.jongerenwerkbuch.nl/zwaaistenen/ of kan worden opgehaald bij het wijkcentrum Trefpunt Heiloo en Welzijn Castricum. Achterop de routekaart vind je een leuke puzzelopdracht, zo wordt de route nog leuker om te fietsen, óók met het hele gezin.

Werk je zelf nu vanuit huis en lijkt het je ook leuk om een Zwaaisteen voor huis te hebben, via de webshop www.zwaaisteen.nl kan je ook een eigen Zwaaisteen aanschaffen. Aan iemand een Zwaaisteen cadeau geven kan natuurlijk ook.