Afbeelding
Foto: aangeleverd

Volop genieten voor Jonge Redders

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Ter compensatie van de gemiste trainingen in het zwembad konden de Jonge Redders van de Castricumse Reddingsbrigade 'De Strandlopers' zaterdag 11 juli genieten van een aantal prachtige activiteiten op het strand. Net als voor veel sporters kwamen vanaf halverwege maart ook de sportactiviteiten van de Jonge Redders abrupt tot een einde in verband met alle maatregelingen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Alle sportactiviteiten in zwembad De Witte Brug moesten stilgelegd worden, waaronder dus de trainingen van de jeugdleden van de Castricumse Reddingsbrigade. Maar zaterdag 11 juli werd er weer volop genoten, van in dit geval, zon, zee en strand.

Alle Jonge Redders waren uitgenodigd om deel te nemen aan een aantal speciale activiteiten op het strand. In samenwerking met evenementenbureau De Jongens Uit Schoorl was een programma uitgezet waarbij de groep van vijfentwintig Jonge Redders verdeeld werd in twee groepen. De ene groep begon met een les golfsurfen, en de andere groep ging branding-raften. Alle deelnemers droegen een wetsuit en werden op voorhand duidelijk geïnstrueerd. Halverwege werd er geruild van activiteit en daar waar je in het eerste deel met een grote groep in een flinke raft zat, moest je in het tweede gedeelte zelfstandig op een surfboard de branding trotseren, en vice versa. Onder goede weersomstandigheden werd er overduidelijk volop genoten, en de actieve middag werd gezamenlijk afgesloten met het eten van patat, dat werd aangeboden door Strandpaviljoen Zeezicht.

De jongste leden van de Castricumse Reddingsbrigade, in de leeftijdscategorie van 8 tot 13 jaar, vormen de 'Jonge Redders'. Ze trainen normaliter in de periode van september tot en met mei iedere zaterdagmiddag gedurende een uur om de beginvaardigheden onder de knie te krijgen voor een verdere carrière bij de Reddingsbrigade.

Judith Hollenberg en Hein Dil vertellen over de lokale geschiedenis tijdens een ommetje vanuit het Museumgemaal 1879 in Akersloot
Oer-IJ ommetje Akersloot 3 uur geleden
Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 28 apr, 11:52
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36