Afbeelding
Foto: Hans Peter Olivier

Drukke week voor brandweer

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Het brandweernieuws van maandag 15 tot en met zondag 21 juni.

Oplader veroorzaakt vreemde lucht in woning Wayenburgh
Maandagmiddag 15 juni werd de brandweer om 11.59 uur opgeroepen voor een vreemde lucht in een woning aan de Wayenburgh. De bewoonster en haar zoontje hadden last van hoofdpijn en roken een vreemde lucht in de woning. Ze dachten aan een chemische of verbrande lucht. De brandweerlieden konden binnen geen vreemde waardes meten, maar kwamen wel achter de vermoedelijke oorzaak. Dit bleek een verdeeldoos te zijn met meerdere telefoonopladers waarvan er één erg naar brand rook. De brandweer adviseerde om de woning goed te ventileren en de oplader te vervangen.

Loos alarm
Woensdagmiddag 17 juni was er om 13.41 uur een loze brandmelding bij het Strandhotel Zoomers aan de Zeeweg. Deze werd al snel weer ingetrokken.

Gaslek Prinses Marijkestraat
Vrijdagmiddag 19 juni werd de brandweer om 15.00 uur opgeroepen voor een melding van een gaslek aan de Prinses Marijkestraat. Tijdens graafwerkzaamheden bij het herinrichten van de straat, rook de aannemer een behoorlijke gaslucht. De brandweer is ter plaatse geweest en heeft de klus na ruim een uur kunnen overdragen aan het gasbedrijf. Deze heeft uiteindelijk een lekkage kunnen vinden bij een afsluiter en heeft deze weer vernieuwd.

Kauw vast in schoorsteen
Toen de brandweerlieden net terug kwamen om 16.40 uur van de uitruk van het gaslek, kwam een overbuurvrouw bij de kazerne om te vragen of de brandweer iets kon betekenen voor haar. Dit omdat er al de hele dag een kauw vastzat in haar schoorsteen aan de Burgemeester Zaalbergstraat. De brandweerlieden hebben geprobeerd om vanaf de binnenkant via de schoorsteen bij de kauw te komen, maar door een knik in de schoorsteen kwamen ze er net niet bij. Daarom kwam de hoogwerker van brandweer Alkmaar ter plaatse en met behulp van wat schoorsteengereedschap konden ze de kauw vanaf boven levend uit de schoorsteen krijgen. Tijdens het inpakken werden ze opnieuw opgeroepen voor een volgende melding.

Til-assistentie na val van paard
Op dezelfde vrijdagmiddag konden ze om 17.54 uur door naar de Beverwijkerstraatweg. In de duinen was iemand van een paard gevallen. De brandweer heeft met hun jeep het slachtoffer op de brancard naar de ambulance gebracht, die klaarstond bij de ingang van de camping. Het slachtoffer is met onbekend letsel voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. 

Brandweerherdenking
Zaterdagmiddag 20 juni hebben de brandweerlieden een ereboog gespoten bij het gemeentehuis door twee stralen water met elkaar te laten kruisen. Iedere derde zaterdag in juni worden de brandweerlieden herdacht die tijdens het uitoefenen van hun vak omgekomen zijn. Op iedere kazerne wordt de vlag halfstok gehangen en wordt er op een mooie locatie een ereboog gespoten. Ook worden alle profielfoto’s van de brandweer met betrekking tot sociale media veranderd in het zwarte brandweerlogo voor een dag.

Afbeelding
Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 28 apr, 11:52
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34