Beverwijkerstraatweg
Beverwijkerstraatweg Foto: Google Maps

Meerdere vrouwen lastiggevallen door naakte fietser in Castricum, politie start onderzoek

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Meerdere vrouwen zijn de afgelopen week in Castricum lastiggevallen door een fietser in adamskostuum. De politie bevestigt dat er meerdere meldingen zijn binnengekomen, maar dat er nog geen aangifte is gedaan, meldt mediapartner NH Nieuws.

De woordvoerder kan niet zeggen wanneer de eerste melding binnenkwam. Wel schreef Paulien Zwikker in de nacht van 27 op 28 december op Facebook dat haar dochter en een vriendin op de Beverwijkerstraatweg 'achterna waren gezeten door een naakte man'. Dat was ook niet voor het eerst. Ook vorig jaar zou Zwikkers dochter namelijk zijn achtervolgd door een fietser in adamskostuum. Hoewel Zwikker benadrukt dat haar dochter aangifte gaat doen, is dat volgens de politie tot op heden niet gebeurd. Wel is sindsdien in ieder geval één andere vrouw met de naaktfietser geconfronteerd. 

'Tot onze schrik was hij naakt'
''Toen ik vannacht met een vriendin vanaf station Castricum naar huis fietste, kwamen we stil te staan vanwege een broekspijp tussen een spaak'', vertelt Yousha Beentjes (23) op Facebook. ''Een man begon zich met ons te bemoeien en tot onze schrik was hij naakt. Hij zei: 'Geen zorgen, ik trek alleen op jullie af'.'' Beentjes schrijft dat zij en haar vriendin zich snel uit te voeten maakten. ''We trokken de broek kapot en los van de spaken en fietsten snel weg.'' Opvallend genoeg hadden Yousha en haar vriendin dit al eens eerder meegemaakt, al was dit zo'n acht jaar geleden. ''Toen waren we 15 (nu 23) en we konden ons nog zo voor ons halen hoe beangstigend het was.''

Direct melden bij politie
Hoewel Yousha haar verhaal met de politie heeft gedeeld, kwam haar melding te laat om de man te kunnen aanhouden. Wel spoort ze iedereen die met hem te maken krijgt aan om direct 112 te bellen. De politiewoordvoerder erkent dat dit dé manier is om de naaktfietser zo snel mogelijk op heterdaad te betrappen. ''We zien op sociale media reacties van mensen die hem ook gezien hebben. In dat geval moet je ons zo snel mogelijk bellen.''

Onderzoek politie
Wijkagent Jacco Munster laat dinsdag 7 januari op Twitter weten dat de politie een onderzoek is gestart en roept slachtoffers op om aangifte te doen van openbare schennispleging.

Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 14 uur geleden
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34