Afbeelding
Foto: aangeleverd

Jongeren en organisaties gezocht voor 'Gouden Kans project'

Algemeen Regio

REGIO - Met de lancering van het 'Gouden Kans Project' is de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) in Noord-Holland Noord gestart. Het Gouden Kans Project is een uniek initiatief voor de jongeren in onze regio. Jongeren krijgen een kans om op een vernieuwende manier hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Voor organisaties is het een mogelijkheid om jongeren aan te trekken en samen een maatschappelijk project op te pakken. Jongeren en organisaties kunnen zich nu aanmelden op www.goudenkansproject.nl. Voor de eerste groep die start in januari zijn 25 Gouden tickets beschikbaar.

Het Gouden Kans project is voor alle jongeren tussen de 16 en 27 jaar, die gedurende zes maanden, twintig uur per week beschikbaar zijn. Jongeren die bijvoorbeeld een tussenjaar hebben en zoeken naar een leuke en zinvolle manier om uit te zoeken wat de toekomst te bieden heeft, of werk zoeken en extra vaardigheden willen leren. Het biedt jongeren een kans om ervaring op te doen en een duidelijker beeld te krijgen voor een toekomstperspectief.

Het Gouden Kans Project is een project van de gemeente Alkmaar, dat voor de regio Noord Holland Noord wordt gecoördineerd door het RPAnhn. De uitvoering wordt opgepakt door MEE & De Wering, Starters4Communities, Parlan en Calibris. Het wordt uitgevoerd van 1 oktober 2019 tot 1 oktober 2021. In die tijd kunnen acht groepen van 25 jongeren deelnemen in de regio Noord Holland Noord. Het project krijgt financiering vanuit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van de Ministeries VWS, OC&W en SZW.

Ben jij of ken jij jongere(n) die mee zouden willen doen aan dit programma? Op maandag 16 december wordt een informatiemiddag georganiseerd. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden op: www.goudenkansproject.nl/vraag-gouden-ticket-aan. Er wordt nog gezocht naar organisaties met een sociale of duurzame uitdaging waar een team van jongeren aan gekoppeld kunnen worden. Kijk voor meer informatie op www.goudenkansproject.nl/voor-organisaties.

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20