Afbeelding
Foto: aangeleverd

'Blind' dineren bij De Oude Keuken voor het Oogfonds

Algemeen Bakkum

De Oude Keuken staat open voor iedereen en vindt het belangrijk om terug te geven aan de samenleving. Met dit in gedachten organiseert De Oude Keuken op vrijdag 21 juni een speciale avond om aandacht te besteden aan mensen met een beperkt of slecht zicht en om geld in te zamelen voor het Oogfonds. Je kunt deze avond ervaren hoe het is om te leven zonder zicht door mee te doen met de actie Blind Voor 1 Dag bij De Oude Keuken.

Als Social Enterprise vindt De Oude Keuken het belangrijk dat iedereen een kans krijgt, daarom doen ze mee aan de actie van het Oogfonds. Bij de deur worden oogmaskers uitgedeeld om te kunnen ervaren welke obstakels mensen met een visuele beperking dagelijks mee maken. De beleving begint dus meteen bij binnenkomst. Om de andere zintuigen extra te laten prikkelen heeft de chef-kok van De Oude Keuken een speciaal diner samengesteld voor een vaste prijs. Door van ieder diner dat verkocht wordt een deel van de opbrengst te doneren, helpt De Oude Keuken bij het inzamelen van geld voor het Oogfonds. Daarnaast is er voor gasten de mogelijkheid om zelf ook een bijdrage te leveren.

Om nog beter te kunnen begrijpen hoe het leven als slechtziende is, komt Frank Boske, vriend van De Oude Keuken, ook genieten van een diner. Boske is zelf slechtziend en kan als geen ander vertellen hoe het is om te leven met beperkt of slecht zicht. Hij zal tijdens de actie vertellen over slechtziend zijn en hoe hij daar mee omgaat.

Kom op vrijdagavond 21 juni naar De Oude Keuken voor deze bijzondere ervaring en om het Oogfonds te steunen voor meer en beter onderzoek naar oogziektes. Wil je hierbij aanwezig zijn? Reserveer wel even via de website van De Oude Keuken: www.deoudekeuken.net.

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20