Afbeelding
Foto: Evelien Olivier

Schoorsteenbrand op de Cieweg in Castricum (Update: gezin ontsnapt net op tijd)

Algemeen Castricum

De brandweer van Castricum is donderdag 29 november rond 23:25 uur gealarmeerd voor een woningbrand op de Cieweg. Deze werd 10 minuten later opgeschaald naar middelbrand.

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord liet rond 23:45 uur op Twitter weten dat het een schoorsteenbrand betrof.
 

Tegen 00:30 uur was de brand meester.
 

Bron: Veiligheidsregio Noord-Holland Noord op Twitter

UPDATE: Het gezin ontsnapte net op tijd, de bewoners lagen al in bed toen de bewoonster een brandlucht rook. Haar man ging voor de zekerheid even kijken bij de openhaard beneden die deze avond aan had gestaan. Hij trof hier niets bijzonders aan en ging weer naar boven. Hij ging nog even bij zijn dochtertje kijken in haar slaapkamer. Toen hij de deur opendeed stond haar kamer al half gevuld met rook. De man heeft haar toen snel uit bed gehaald en is samen met zijn vrouw en zoontje naar buiten gegaan. Ondertussen was 112 al gebeld.

De brandweer was snel ter plaatse en zag bij de eerste verkenning positief brand en schaalde toen gelijk op naar middelbrand. Hierop kwamen ook de tankautospuit van brandweer Limmen, de officier van dienst en de ladderwagen van brandweer Heemskerk ter plaatse. De brandweerlieden wisten de brandhaard vrij snel uit te krijgen met behulp van wat hak- en breekwerk omdat de brand tussen de vloer zat.

De brand is vermoedelijk ontstaan door een lek in de schoorsteenpijp en heeft zo de vloer in brand gezet. De brandweerlieden hebben nog enige tijd nodig gehad om de schoorsteen te stutten en te vegen om er zeker van te zijn dat de brand goed uit was. De burgemeester is ook ter plaatse geweest om de bewoners een hart onder de riem te steken. De schade in de woning was aanzienlijk en stichting Salvage nam het van de brandweer over om alles te regelen voor de bewoners.

In de twee naastgelegen woningen was alleen wat rooklucht te ruiken. Allebei de kinderen hebben nog een troostbeer gekregen van de brandweer voor de schrik. De bewoner en zijn dochtertje zijn nagekeken door de medewerkers van de ambulancedienst vanwege de ingademde rook, maar hoefden gelukkig niet mee naar het ziekenhuis.

Afbeelding
Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 28 apr, 11:52
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34