Afbeelding

Castricum kinderpardongemeente

Algemeen

Na maanden onduidelijkheid was er dan eindelijk de toestemming: de Armeense kinderen Lili en Howick mogen in Nederland blijven. Staatssecretaris Mark Harbers (VVD) hield aanvankelijk voet bij stuk en meerdere rechters gaven hem gelijk. Toch besloot hij op de valreep om alsnog zijn speciale bevoegdheid te gebruiken: de kinderen kregen toestemming hier te blijven wonen.

Gevolg is dat burgerbewegingen vanuit verschillende gemeenten oproepen je uit te spreken over het kinderpardon en te helpen de landelijke politiek te overtuigen om zodoende het verschil te maken voor ruim 400 kinderen.

Nederland krijgt een progressieve burgerbeweging -DeGoedeZaak- die onafhankelijk is van politieke partijen, de belangen van progressief Nederland verdedigt en in staat is druk uit te oefenen op onze leiders. Een beweging die strijdt voor concrete maatschappelijke verandering en die bouwt aan een eerlijke, inclusieve, duurzame en democratische samenleving. DeGoedeZaak is de plek waar je als progressieve Nederlander je tijd, netwerk, kennis en geld kunt inzetten om dat voor elkaar te krijgen. 

Het model werkt al in 18 landen, zoals bij zusterorganisaties als MoveOn in de VS, 38degrees in Groot-Brittannië en Campact in Duitsland, waarmee kennis en technieken gedeeld worden. Met elke campagne via DeGoedeZaak groeit de progressieve beweging. Zo zijn er niet langer eilandjes van klimaatactivisten, privacy-voorvechters, vluchtelingen-advocates en handelscampaigners, maar komt men samen tot een progressieve beweging van Nederlanders. Een gemeenschap die hard werkt aan een betere, eerlijke en duurzame wereld.

Castricum is reeds een kinderpardongemeente. Uitgeest en Heiloo vooralsnog niet.

Kijk voor meer informatie op: www.actie.degoedezaak.org.

Afbeelding
Kom samen bij Sportcentrum De Bloemen 8 uur geleden
Afbeelding
Transitie-café Castricum over biodiversiteit 11 uur geleden
Afbeelding
Steekpartij en twee aanrijdingen 15 uur geleden
Afbeelding
Dave van Kuilenburg pakt iedereen in 28 mei, 15:53
Afbeelding
Man aangehouden na conflict in Castricum 28 mei, 10:00 1
Afbeelding
Inspreken over de kadernota 2024 27 mei, 15:52
Afbeelding
Hoe leefbaar is jouw buurt? 27 mei, 13:02
Afbeelding
Tijdelijk andere locatie Reddingsbrigade en EHBO-post 27 mei, 09:00
Afbeelding
Banenbeurs georganiseerd voor Oekraïense inwoners 26 mei, 15:57
Afbeelding
Jaren '80 dansavond in clubMariz 26 mei, 09:58
Afbeelding
Een kijkje in de watertoren in Bakkum video 25 mei, 15:52
Afbeelding
Dringend tekort bij Kledingbank Noord Holland Noord 25 mei, 10:00