Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Veel te beleven tijdens bloemendagen, met o.a. tractorpullers en Tim Coronel

Algemeen Limmen

De nagels worden weer geritst en geprikt in Limmen. Dit gaat niet over één of andere cosmetische ingreep, maar over de Bloemendagen in Limmen. Deze beginnen op zaterdag 5 mei en duren tot en met donderdag 10 mei.

Deze week zijn vele inwoners bezig om duizenden hyacintenbloemen van hun steel af te halen (= ritsen) om vervolgens de bloemetjes (nagels) per één of twee stuks op een speld te prikken. Vervolgens wordt de speld plus bloemen in het piepschuim geprikt. Een geweldig karwei maar mede door de gezelligheid onderling vliegt de tijd voorbij.

Op zaterdag 5 mei moeten alle kunstwerken om 10:00 uur buiten in de tuin staan, want vanaf die tijd gaat de jury zijn ronde langs de deelnemers maken. Ook dit jaar zullen de inwoners van Limmen zich weer van hun beste kant laten zien. Vele bezoekers zullen zich weer afvragen hoe het mogelijk is dat dit alleen maar met behulp van hyacintenbloemetjes is gemaakt.

Tijdens de Bloemendagen is er op zaterdag en zondag in Limmen veel te beleven. Zo zal op zaterdag de Nederlandse Vereniging van Traditioneel Gerij naar het park aan de Vuurbaak komen. De mooiste paard en wagens rijden een groot gedeelte van de route en maken een stop in het park. De vereniging zorgt er altijd voor dat ze tip top voor de dag komen in gepaste kledij.

Op zondag 6 mei wordt het park omgetoverd tot een Oldtimer fair waar de gehele dag genoten kan worden van live muziek, er een hapje en drankje genuttigd kan worden, oude ambachten te bekijken zijn en andere diverse stands. Er is een draaimolen voor de kleinste kinderen, oude vrachtwagens, oldtimers en nog vele andere interessante items.

Kopstukken dit jaar zijn de drie tractorpullers, Bouke Imenkamp met zijn NK cross auto en als klap op de vuurpijl komt Tim Coronel naar ons toe in zijn Dakar buggy. Alle kinderen mogen samen met hem in zijn auto zitten om met hem op de foto te gaan.

De mozaïeken zijn nog tot en met donderdag 10 mei, Hemelvaart, te bewonderen. In het weekend krijgt u aan het begin van de route een routeboekje uitgedeeld. De route staat ook met pijlen aangegeven, is prima te fietsen en per auto te doen.

Voor meer informatie: www.bloemendagenlimmen.nl

Afbeelding
Ga mee op ontdekkingstocht op het strand van Castricum 14 uur geleden
Judith Hollenberg en Hein Dil vertellen over de lokale geschiedenis tijdens een ommetje vanuit het Museumgemaal 1879 in Akersloot
Oer-IJ ommetje Akersloot 30 apr, 10:00
Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 28 apr, 11:52
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47