Afbeelding
Foto: Hans Peter Olivier

Brandweernieuws met o.a. kat vast onder auto

Algemeen Castricum

Het brandweernieuws van week 2

Castricum
Zondagmiddag 7 januari om 13:54 uur hebben de brandweerlieden een gevaarlijke tak verwijderd op zo'n tien meter hoogte op de Hoofdweg in het duingebied. Dit in samenwerking met de bemanning van de ladderwagen van brandweer Heemskerk. Na het verwijderen van de tak was het gevaar geweken voor de wandelaars in de duinen.

Dinsdagavond 9 januari om 22:16 uur hebben de brandweerlieden van Castricum in samenwerking met de bemanning van de ladderwagen van brandweer Heemskerk het ambulancepersoneel geassisteerd om iemand met spoed uit een woning aan de Nuhout van der Veenstraat te hijsen via een bovenraam.

Woensdagmiddag 10 januari om 16:57 uur was er brand in een woning aan de Huibert van Ginhovenstraat. Een wasdroger was in de brand geraakt, maar bij aankomst van de brandweer had de bewoner de droger al buiten staan en hoefden ze alleen nog maar een nacontrole uit te voeren.

Zondagmiddag 14 januari om 17:10 uur zijn de hulpdiensten uitgerukt om naar een gebouw aan de Oude Parklaan te gaan. Dit, omdat er een deur geforceerd moest worden om bij iemand te komen die medische hulp nodig had, en het personeel er niet bij kon. De deur was al geforceerd door de politie en de brandweer hoefde dus niet verder te rijden.

Even later om 18:23 uur hebben de brandweerlieden een ondergrondse afvalcontainer geblust bij een appartementencomplex aan de Geesterduinweg. Deze hebben ze eerst geblust met een straal hoge druk en later afgeblust met een straal lage druk. Daarna werden de bluspakken opgehaald en vervangen in verband met het arbeidshygiënebeleid bij de brandweer.

Limmen
Dinsdagochtend 9 januari om 8:35 uur had de brandweer wel een hele bijzondere bevrijdingsactie. Er was namelijk een kat vast komen te zitten onder een auto. Dit zag een andere automobilist en haalde het voertuig in en wist het voertuig te stoppen op de Provincialeweg . Ze kregen de kat er niet onder vandaan en toen werd de hulp van de brandweer ingeroepen. Ze hebben de kat uiteindelijk onder het voertuig los gekregen. De kat is overhandigd aan de dierenambulance en is nagekeken het leek erop dat de kat er goed van af is gekomen met alleen wat schaafwonden aan zijn pootjes.

De brandweer werd zondagmiddag 14 januari om 17:37 uur opgeroepen om uit te rukken voor een buitenbrand aan de Oosterzijweg in Heiloo. Maar deze melding werd al weer ingetrokken voordat ze uitgerukt waren.

Bron: Brandweer Castricum

Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 16 uur geleden
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34