Afbeelding

Auticafé Kennemerland: autisme en conflicten

Algemeen Castricum

Dinsdag 16 mei is er weer een Auticafé in de Juliana van Stolbergschool in Castricum. Na onderwerpen als 'Autisme en Passend onderwijs' en 'Vrijetijdsbesteding en wonen' gaat het dit keer over 'Autisme en conflicten'. Op 16 mei komt Anneke Eenhoorn spreken. Anneke Eenhoorn is werkzaam als klinisch psycholoog/psychotherapeut en gedragstherapeut binnen Parlan/De Praktijk. Daarnaast is zij auteur van diverse boeken over ADHD en ASS. Ze werkt met kinderen, ouders en hun subsystemen om samen te bekijken wat de best werkende aanpak is.

Autisme en conflicthantering.

Anneke: "Kinderen opvoeden is best een uitdaging. Zeker als je kinderen hebt die speciaal zijn. Het is een hele speurtocht om uit te vinden wat bij jouw kind het beste werkt. Vooral als je een kind hebt dat om het minste of geringst boos lijkt te worden kan opvoeden een erg pittige klus worden. Vaak lijkt de boosheid zomaar op te komen. Er lijkt geen touw aan vast te knopen. Tijdens de avond over conflicthantering gaan we eerst eens kijken of het waar is dat kinderen met autisme sneller en heftiger boos kunnen zijn dan kinderen zonder autisme. We kijken of we kunnen begrijpen waar conflicten ontstaan. Als we dat een beetje beter begrijpen zullen we ook stil staan bij wat je als ouders kunt doen om die conflicten te verminderen. Misschien denkt u wel dat dat helemaal niet kan, maar gelukkig lukt het bijna altijd om met de juiste aanpak het aantal conflicten naar beneden te krijgen. Natuurlijk bestaat het niet dat er na deze avond nooit meer een conflict zal uitbreken. Daarom staan we ook stil bij wat je kan doen als het thuis en/of elders toch weer even heel heftig wordt." Na de lezing is er tijd om uw vragen te beantwoorden.

Wat is Auticafé Kennemerland?

Het Auticafé zijn informatieve avonden georganiseerd door ouders voor ouders van kinderen met autisme. Hun doel is om ouders, mantelzorgers en hulpverleners in Kennemerland met elkaar in contact te brengen, informatie te delen, ervaringen uit te wisselen, oplossingen aan te dragen en vooral een luisterend oor te bieden.

Adres: Juliana van Stolberstraat 3 te Castricum. Het programma begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur). Tegen het einde van het programma is er een mogelijkheid om 1 minuut te spreken over aan autisme gerelateerde onderwerpen. Achter in de zaal vindt u een uitgebreide folder en boekentafel.

Bron en foto: Auticafé Castricum

De veerpont heeft van december 2023 tot en met februari 2024 niet gevaren.
Tegemoetkoming voor abonnementhouders veerpont Akersloot 16 uur geleden
De gemeente is trots op de Blauwe Vlag.
Gemeente Castricum ontvangt opnieuw Blauwe Vlag voor schoon en veilig strand 17 mei, 10:12
Rugby!
Sportplezier in de meivakantie 13 mei, 12:19
Afbeelding
Muttathara bezoekt goede-doelen projecten in India 10 mei, 09:34
Afbeelding
Ommetje Oosterbuurt met Oer-IJ gids 8 mei, 14:43
Ontdek wat er zoal op het strand te vinden is.
Ga mee op ontdekkingstocht op het strand van Castricum 8 mei, 14:28
Afbeelding
Inwoners kernen Bakkum en Castricum om input gevraagd voor nieuw Integraal Verkeersplan 8 mei, 12:27
Moederdag en het voorjaar kan beginnen bij Kwekerij Cristian Schilder. Foto: aangeleverd
Christian Schilder in Limmen: een bloeiend begin voor Moederdagcadeaus 7 mei, 14:04
Gemaal 1879.
Gemaal 1879 werkt komende zondag 7 mei, 12:00
Afbeelding
Gratis zwemactiviteiten voor kinderen 7 mei, 10:59
Afbeelding
Eerbetoon lokale verzetsstrijders op straatnaamborden 6 mei, 10:38
De Schuilkerk, Beeldbank Oud-Castricum nr. 300688
Ommetje Oosterbuurt met Oer-IJ gids 5 mei, 10:00