Afbeelding

Groenbeurs in de Tuin van Kapitein Rommel

Algemeen Castricum

Op zaterdag 6 mei van 10.00 - 15.00 uur wordt in de Tuin van Kapitein Rommel in Castricum de Groenbeurs gehouden, in samenwerking met Groei&Bloei. Op deze unieke locatie tussen vele bloemen en planten geven standhouders hun mooiste collecties prijs en krijgt u advies op maat. Ook is het ruilen van planten mogelijk. De Tuin presenteert weer een aantal bijzondere eenjarige planten die je in het tuincentrum bijna nooit tegen komt. Het terras is ook geopend voor een kop koffie en appeltaart.

Levenscyclus

Eenjarige zijn planten die eigenlijk hun hele levenscyclus in één jaar door lopen: zaden, kiemen, groeien, bloeien, vormen van zaden ze sterven in de winter weer af. Eenjarige zijn kampioenen in het bloeien, ze bloeien uitbundig en gedurende lange tijd. Eenjarige doen het ook goed in potten, hangmanden en vensterbakken.Vrijwilligers hebben originele houten bakjes gemaakt voor de verkoop, leuk om buiten aan de muur of schutting te hangen.

Als je een eigen pot, bloembak of hangmandje meeneemt dan kan je de tuinman vragen ( tegen een geringe vergoeding) of hij dit op wilt planten met de planten die je zelf uitzoekt.

QR codes

Kom ook gelijk de nieuwe QR codes proberen! Door de hele tuin zijn door vrijwilligers van de Tuin in samenwerking met Wikimedia Nederland 27 kleine bordjes met QR codes geplaatst. Als je de QR codes scant, dan wordt je geleid naar de Wikipedia. Op Wikipedia kom je dan direct terecht bij de gezochte plant en kunt u de informatie over die plant lezen. Download gratis een QR scanner in de app store, open de scanner richt de camera van de telefoon op de QR code en lees alles over de planten en bomen uit de Tuin. Kom langs en probeer het!

Bron en foto: Tuin van Kapitein Rommel

Afbeelding
Kennemer Wonen verduurzaamt wagenpark met acht elektrische auto's 16 uur geleden
Afbeelding
Slootjesdag Bakkum 11 juni 19 uur geleden 1
Afbeelding
Ontving jij het NL-Alert testbericht? 23 uur geleden 2
Afbeelding
Districtsfinales voor DOS 5 jun., 15:55
Afbeelding
Kom je ook naar de reünie op het Bonhoeffercollege? 5 jun., 12:48
Afbeelding
Het politienieuws met o.a. ruzies, ongevallen en insluiping 5 jun., 08:58
Afbeelding
Profielschets nieuwe burgemeester vastgesteld 4 jun., 15:52
Afbeelding
Stiltewandeling naar het strand 4 jun., 12:37
Afbeelding
Nieuwe terras De Oude Keuken Bakkum feestelijk geopend video 4 jun., 09:09
Afbeelding
Natuurnetwerk Nederland versterkt natuur in Zanderij Noord 3 jun., 15:56
Afbeelding
Metamorfose Camping Bakkum video 3 jun., 10:06
Afbeelding
Beleef de spectaculaire Klim naar Het Grote Raam 2 jun., 15:50