De damesploeg van gymnastiekvereniging VIOS in 1967. Op de foto de winnaressen van het Noord-Hollands kampioenschap.
De damesploeg van gymnastiekvereniging VIOS in 1967. Op de foto de winnaressen van het Noord-Hollands kampioenschap.

Bestond mijn sportclub al in 1967?

Algemeen Castricum

Voor haar vijftigjarig jubileum trekt de Werkgroep Oud-Castricum de Castricumse buurten in om iedere maand in een ander gebied stil te staan bij het oprichtingsjaar 1967. In april staat de Bomenbuurt (tot en met de Ruiterweg) centraal.
Op dinsdagavond 11 april wordt er bij basisschool De Sokkerwei een vertelbijeenkomst gehouden omtrent het thema sport en sportverengingen in Castricum in 1967. Hoe zag uw sport er destijds uit? Hoeveel ploegen streden tegen elkaar in de competities? Hadden geloofsovertuigingen invloed op de keuze voor een sportclub? En werd uw sport door evenveel vrouwen als mannen beoefend? Deze vragen zullen tijdens de bijeenkomst beantwoord worden.

Ger Foeken zal deze avond een korte introductie geven over hoe en wanneer de Bomenbuurt is ontstaan. Daarna wordt er een filmpje getoond van kinderen die destijds over de straten van de Lindenlaan en de Kastanjelaan schaatsten. Bekend is dat voetbal in de jaren '60 in Castricum een populaire sport was, maar in 1967 werd ook de hockeyvereniging opgericht. Bovendien wonnen de sporters van de Castricumse gymnastiekverenigingen precies in de jaren '60 enkele belangrijke prijzen.

Iedereen die affiniteit heeft met het sportthema of met de Bomenbuurt, is van harte welkom bij de gratis vertelbijeenkomst op 11 april op basisschool De Sokkerwei (adres Sokkerwei 4). Aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Foto's van sportactiviteiten en sportclubs, of van de bomenbuurt omstreeks het einde van de jaren '60, zijn zeer welkom en zullen ter plekke op fotopanelen tentoongesteld worden. Een foto inleveren kan tijdens de vertelbijeenkomst, of per mail opsturen naar foto1967@oudcastricum.nl.

Bron en foto: Werkgroep Oud-Castricum

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20