Bouw van de woningen aan Wayenburgh in 1967.
Bouw van de woningen aan Wayenburgh in 1967.

Buurtproject Oud-Castricum nu in de Oosterbuurt en Molendijk-Zuid

Algemeen Castricum

In het kader van haar vijftigjarig jubileum, zet de Werkgroep Oud-Castricum middels het buurtproject 'Castricum in 1967' iedere maand een buurt uit Castricum/Bakkum in de schijnwerpers. In maart is het de beurt aan de Oosterbuurt, in combinatie met Molendijk-Zuid. De kinderen van basisschool Helmgras zullen zich in de klas met hun buurt gaan bezighouden.

In 1967 bestond de Oosterbuurt nog grotendeels uit weilanden. Over de straatnamen voor de nieuw te bouwen wijk werd flink gediscussieerd, onder andere in de lokale kranten. Besloten werd dat boeren en tuinders weg moesten. Hoe ging dat destijds in zijn werk? Wat vonden de oorspronkelijke bewoners van de nieuwe forensen die er kwamen wonen? Voor het beantwoorden van dit soort vragen wordt er op dinsdagavond 14 maart een vertelbijeenkomst georganiseerd bij basisschool Helmgras. Ger Foeken, voormalig hoofd Ruimtelijke Ordening van de gemeente, zal een korte introductie geven over de ontwikkelingen in de Oosterbuurt in 1967. Ook zal er aandacht besteed worden aan het dorpsleven van Castricum in 1967 in algemenere zin.

Alle buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze avond bij te wonen. Iedereen wordt ook uitgenodigd om zelf een foto uit 1967 mee te brengen. De foto hoeft niet per se in de Oosterbuurt genomen te zijn en hoeft zelfs niet noodzakelijk Castricum te tonen, zolang de foto de tijd maar weergeeft. Het is natuurlijk wel extra leuk als er zoveel mogelijk foto's van de buurt worden ingeleverd.

Alle foto's, die samen hopelijk een mooi tijdsbeeld opleveren van het leven aan het einde van de jaren '60, zullen in de aula van de Helmgrasschool opgehangen worden. Op vrijdag 31 maart kan iedereen deze tussen 15.00 en 17.00 uur komen bekijken. Tevens kan men dan een stem uitbrengen op 'DE foto uit 1967' van de Oosterbuurt en Molendijk-Zuid. Personen die één of meerdere foto's willen inbrengen maar niet aanwezig kunnen zijn bij de vertelbijeenkomst, kunnen hun foto met toelichting, naam en telefoonnummer mailen naar foto1967@oudcastricum.com.

De vertelbijeenkomst op 14 maart in de Helmgrasschool aan 't Korte Land 3 begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

Bron en foto: Werkgroep Oud-Castricum

Afbeelding
Leerlingen fleuren het schoolplein op 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeente roept inwoners op om samen het kerstdiner te delen 14 uur geleden
Afbeelding
Provincialeweg Castricum-Uitgeest afgesloten 30 nov., 15:02
Afbeelding
Aangepaste openingstijden receptie gemeentehuis 30 nov., 09:46
Afbeelding
Pont Akersloot tijdelijk uit de vaart, vervangende pont voor fietsers en voetgangers 29 nov., 13:55
Afbeelding
Turnster DOS naar District! 29 nov., 09:07
Afbeelding
Zilveren Schoolkantine Schaal voor Jac. P. Thijsse College 28 nov., 15:04
Afbeelding
Wetenschappelijke archeologische kennis over eerste 1000 jaar van Noord-Holland bijeengebracht in 'Noord-Holland in het eerste millennium' 28 nov., 12:00
Afbeelding
Vrijwilligers: Castricum is blij met jullie 27 nov., 15:16
Afbeelding
Castricumse Rugby Club boekt solide overwinning 27 nov., 11:06
Afbeelding
Ar Keltia in Vredeburg te Limmen 26 nov., 11:35
Afbeelding
Michel Agterberg pakt zwaarbevochten zege 25 nov., 14:42