Afbeelding

Brandweernieuws met o.a. auto op zijn kop en containerbrand

Algemeen Castricum

Ook deze week waren er weer loze brandmeldingen onder andere bij het opnamekliniek (zaterdag), het Ribw beide gevestigd aan de Oude Parklaan (zondag 2x,maandag en donderdag) en bij het Verzorgingstehuis de Boogaert (zondag).

Castricum

Dinsdagmiddag om even over vieren was het opnieuw raak bij het gemeentehuis van Castricum. De brandweer kon er weer heen omdat er een handbrandmelder afgegaan was. Het betrof weer een handbrandmelder in de parkeergarage, die wederom was geactiveerd door de skaters in de parkeergarage. Dit is al de derde keer dat de spuitgasten om deze reden zijn uitgerukt in nog geen half jaar tijd. Bij aankomst stonden alle werknemers al wel netjes buiten te wachten op de komst van de brandweer en had het ontruimingssysteem goed gewerkt, complimenten aan de bhv-ers. De skaters hadden zichzelf gemeld bij de bhv-ers als veroorzakers. De namen zijn genoteerd en ze hebben per direct een verbod gekregen om in de parkeergarage te komen.

Limmen

Donderdagavond om 18:20 zijn de brandweerlieden uitgerukt voor een ongeval met beknelling aan de Vennewatersweg in Heiloo, ter hoogte van Dekatuin. Bij aankomst hebben ze de auto, die op zijn kop lag, gestabiliseerd, zodat de ambulancedienst veilig hun werk kon doen. De bestuurster van de auto kon toen wel op eigen kracht uit haar voertuig komen en is in de ambulance nagekeken. De weg is enige tijd afgesloten geweest voor al het verkeer om de hulpdiensten zo goed en zo veilig mogelijk hun werk te laten doen.

Akersloot

Zaterdagmiddag om 14:55 hebben de spuitgasten een rolcontainer geblust aan de Mozartlaan met 1 straal hogedruk.

Castricum

Zondagochtend zijn de spuitgasten uitgerukt voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Belle van Zuylenlaan. Hierbij was ook de ladderwagen van brandweer Heemskerk ingezet maar er bleek gelukkig niets aan de hand te zijn. Vermoedelijk was het glinsteren van de zon op het kapje van de schoorsteen de oorzaak waardoor de melding gedaan was. De brandweerlieden hebben de schoorsteen wel even nagekeken voor de zekerheid.

Bron: Brandweer Castricum
Foto: Evelien Olivier

Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 12 uur geleden
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34