Afbeelding

Brandweernieuws week 52

Algemeen Castricum

Ook deze week was het weer raak met diverse brandmeldingen via het openbaar meldsysteem (oms). Dit keer was het in Limmen bij de Cameren (dinsdag), het Vervolgkliniek (donderdag) en Ribw (vrijdag) alle keren loos alarm.

Meting om gas lucht

Donderdagochtend om 10:34 uur zijn de spuitgasten uitgerukt om een meting te verrichten bij een woning aan de Albert Schweitzerlaan. Er zou een sterke gaslucht te ruiken zijn, maar toen ze ter plaatse waren was het gasbedrijf er ook al en was er voor de brandweer niet veel meer te doen. Ze hebben de woning nog wel even door gemeten maar deze was veilig.

2 pinken uit het water gevist

Op oudejaarsdag rond 8:00 uur werd de brandweer van Limmen opgeroepen omdat er een dier te water zou zijn op de Koningsdam. Er bleken drie pinken ontsnapt te zijn waarvan er twee in het water beland waren. De politie had er al 1 uit weten te krijgen en de ander is door de brandweerlieden op het drogen gehaald. Allemaal zijn ze door de boer die ook ter plaatse was gekomen weer meegenomen.

Containerbrand

Op oudjaarsavond om 23:14 zijn de brandweerlieden van Limmen met spoed uitgerukt voor een containerbrand aan de Nijverheidsweg in Heiloo. Met spoed omdat de container vlak naast een bedrijfspand stond en er kans was op overslag naar het gebouw. Dit heeft de brandweer weten te voorkomen.

Middelbrand aan de Groteweide

Castricum- Nieuwjaarsdag om 00:54 werden de spuitgasten opgeroepen om met spoed uit te rukken voor een gebouwbrand aan de Groteweide. Vlak na Castricum werden ook de spuitgasten van Limmen en de ovd opgeroepen door de alarmcentrale om daar heen te gaan. Dit omdat er meerdere meldingen binnen kwamen en er al een behoorlijke vlammenzee was. Het betrof een houten schuurtje die vlak naast de woning volledig in de brand stond. Toen de spuitgasten ter plaatse kwamen was het inderdaad een behoorlijke vlammenzee en stonden de buiten kozijnen van de woning ook al in brand. De brandweer heeft de brand snel weten te blussen met twee stralen hogedruk en wist te voorkomen dat de brand niet bij de woning naar binnen sloeg. De brandweer heeft de woning binnen daarop goed gecontroleerd. Het sein brandmeester kon al vrij snel gegeven worden en ze hebben daarna nog enige tijd nodig gehad om alles goed na te blussen. Het schuurtje is volledig verloren gegaan en de schade aan de woning is ook behoorlijk. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Bron: Brandweer Castricum

Foto: Evelien Olivier

Afbeelding
Kom samen bij Sportcentrum De Bloemen 7 uur geleden
Afbeelding
Transitie-café Castricum over biodiversiteit 10 uur geleden
Afbeelding
Steekpartij en twee aanrijdingen 14 uur geleden
Afbeelding
Dave van Kuilenburg pakt iedereen in 28 mei, 15:53
Afbeelding
Man aangehouden na conflict in Castricum 28 mei, 10:00 1
Afbeelding
Inspreken over de kadernota 2024 27 mei, 15:52
Afbeelding
Hoe leefbaar is jouw buurt? 27 mei, 13:02
Afbeelding
Tijdelijk andere locatie Reddingsbrigade en EHBO-post 27 mei, 09:00
Afbeelding
Banenbeurs georganiseerd voor Oekraïense inwoners 26 mei, 15:57
Afbeelding
Jaren '80 dansavond in clubMariz 26 mei, 09:58
Afbeelding
Een kijkje in de watertoren in Bakkum video 25 mei, 15:52
Afbeelding
Dringend tekort bij Kledingbank Noord Holland Noord 25 mei, 10:00