Afbeelding

Ouderen in de Boogaert gaan terug in de tijd

Algemeen Castricum

In De Tijdmachine reizen ouderen onder begeleiding van reisleiders terug naar de jaren '60. De Tijdmachine is een kamer geheel in stijl van de sixties waar zich aan de buitenzijden een ouderwetse keuken, een bioscoop en een dancing bevinden.

In De Tijdmachine gaan de reisleiders in gesprek met de ouderen over hun leven tijdens de jaren '60. Om vervolgens in te gaan op wat ouderen nu nog willen en kunnen doen. Op basis van de uitkomsten gaat Stichting De Tijdmachine samen met woonzorgcentra en partijen in de wijk aan de slag om deze wensen en vragen van de ouderen te realiseren.

Ellen van Donselaar plaatst op Facebook: 

"Aanstaande zaterdag mogen wij stichting de Tijdmachine verwelkomen in de Boogaert voor een week. Dit is een stichting die teruggaat naar de jaren '60 d.m.v. een huiskamer, keuken en dergelijke op te bouwen met ook echte spullen uit die tijd. Dit is om de oudere terug te brengen naar de tijd dat zij jong volwassen waren en die herinneringen op te halen. De bedoeling is om te kijken wat hun hobby's waren, wat ze graag deden zodat wij daar weer op in kunnen haken voor een mooi uitje of een fijne dagbesteding te creëren. Dit is voor alle ouderen ook in de omgeving (ook met dementie)dus neem je partner, vader, moeder, opa en oma mee! Zaterdag starten we met een groot feest met live muziek vanaf 14.30 uur in de middag. Graag tot dan! "

Foto: Viva Zorggroep.

Afbeelding
Ga mee op ontdekkingstocht op het strand van Castricum 9 uur geleden
Judith Hollenberg en Hein Dil vertellen over de lokale geschiedenis tijdens een ommetje vanuit het Museumgemaal 1879 in Akersloot
Oer-IJ ommetje Akersloot 30 apr, 10:00
Deze toppers fietsen 800 kilometer in vijf dagen.
Rugby'ers CasRC stappen op fiets om geld in te zamelen voor jeugdprojecten 28 apr, 11:52
V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47